Reiseblogg fra Travellerspoint

november 2009

The daily life continues down under...

Mandagen etter at Bente og Stein Henry hadde dratt, dro vi til Bondi junction og shoppa litt praktiske ting som skittentøyskurv, mopp, blomst, tavletyggis, lysestaker og te- lys. Trond tok med seg det meste hjem, mens jeg tok en kaffe med Mark (fotografen). Han trengte noen innspill til adden sin, men jeg følte ikke jeg hadde så mye å bidra med. Trond fikk txt av Katie som han var dør-til-dør selger sammen med. Hun spurte oss med på Three Wise Monkeys, og det takka vi jo ikke nei til. Vi møtte dermed hans ex kollegaer der på kvelden Det ble en fuktig kveld som endte på Scubar. Vi hadde det kjempegøy!

CIMG2943.jpg
Joe, Tom and Sam

CIMG2946.jpg
Renathe, Trond and Katie

Tirsdag er jo jobbedag for meg, så jeg fikk ikke gjort så mye annet enn å spise en god frokost med egg og bacon før jeg måtte dra på jobb. Da jeg kom hjem satt Trond Helge fortsatt i den samme stillingen i sofaen som da jeg dro. Han hadde en ganske kraftig hangover.

Klokka 11 am på onsdag hadde jeg time på beauty salong og hos frisøren. Det var utrolig deilig. Fikk voksa øynebrynene, massasje, ansiktsbehandling og klipp og striping av håret. Etter det, møtte jeg Trond på Gloria Jean’s hvor han hadde en iskaffe og jeg hadde en hot chocolate, som vanlig:) Vi labba litt rundt i cityen før vi tok toget til Bondi Junction, handla litt varer og labba tilbake til leiligheten hvor vi slappa av resten av dagen.

Neste dag var Trond klar for intervju igjen. Dette var i Paramatta som ligger et lite stykke unna oss, så han stod opp klokka 7 am da han skulle være der 9am. Rundt klokka 10 ringte han og vekket meg. Vi hadde bestemt at vi skulle ta en labbetur “on the riverside” fra Bondi Beach til Bronte Beach som skulle være en turistattraksjon. Dette ble en nesten 3 timers lang gåtur i og med at vi først labba til Bondi fra Leiligheten, og deretter fra Bronte og hjem. Vi var litt utslitte da vi kom hjem. Trond hadde en time på øye, mens jeg leste i boka mi (Jenta som lekte med illen). Trond ble vekket av gladnyheter, han fikk jobben, og fikk beskjed om at opplæringa starter til mandag.

IMG_2529.jpgIMG_2531.jpgIMG_2545.jpgIMG_2573.jpgIMG_2565.jpg

Vi dro inn til byen for å treffe Johannes og Ståle en tur (som feiret at julepynten de hadde jobbet med å lage ble hengt på et stort juletre på Martin Place). Det ente med en Heineken på Darling Harbour uten noen tegn til de andre. Vi begynte å labbe opp til den puben de var på (trodde vi). Vi ente opp i helt feil retning, og bestemte oss derfor for å dra hjem igjen siden vi var så trøtte likevel.

CIMG2984.jpg
Her ser dere julepynten Ståle, Johannes og Ole Andreas har lagd:P

Fredag morgen våknet jeg med en nese som var så kraftig solbrent at den hadde blitt betent på tuppen. Betennelsen forsvant heldigvis forholdsvis kjapt, men rødfargen var ikke like enkel å bli kvitt. Før jobb hadde vi en liten joggetur + at vi var på butikken og handla mat. Trond hadde vært så flink og støvsugd rommet og bretta tøy, mens jeg var på jobb. Jeg fikk hevet i meg ett par beder og hoppet en kjapp tur i dusjen før vi tok bena fatt igjen. Vi labba til Bronte Beach for å treffe Jacko og noen flere venner av ham fra Estland. Etter ett par timer med kjasing og vasing der, bestemte Jacko seg for å vasse. Han dro med seg meg. Vi ble jo selvfølgelig klissvåte og full av sand :S Tok ikke mange minuttene før jeg hev meg i en taxi for å komme meg hjem. Trond var litt mer fornuftig enn meg. Han var fortsatt tørr og ble med de andre til Bondi Beach for ett par kalde til.

Etter noen svært energirike dager med altfor lite søvn, var det godt med en rolig kveld da jeg var ferdig på jobb på lørdag. På søndag fikk jeg ett par kommentarer på den røde nesa mi. En kunde på solariet spurte hva som hadde skjedd. Jeg svarte at jeg var solbrent. Da sa hun: “Oh, you look like Rudolf! It’s kinda cute, I like it.” Følte meg bare litt dum da liksom. New Moon stod på programmet for kvelden. Vi traff trønderne i Cityen på “Event”, og så den sammen med de. Der fikk jeg den andre kommentaren. Gutten som stod i kiosken sa: “Do u know that your nose is like REALLY red?” Jeg tenkte bare: “Thanks for reminding me”, men bare smilte og sa at jeg var klar over det. (Ikke så lett å prøve å skjule et åpent sår).

Siden den første dagen på jobb for Trond ble forflytta fra mandag til onsdag ble han med meg til Cityen i dag. Vi fikk handla litt begge to, og nå sitter vi i “leiligheten” og ser på Seinfeld:)

So long!

Skrevet av Renathe 00:59 Kommentarer (0)

Besøk from home!

Lørdag 14.nov. kom mamma og pappa til Sydney. Det var i grunnen litt greit, vi kunne nå leve i sus og dus på deres regning. Haha! De har sovet hos oss i leiligheten en ukes tid nå.

Flyet landet 9.35 lokal tid her, etter 30 timers reise, og mellomlandinger i Amsterdam og Kuala Lumpur. Med seg i kofferten hadde de med seg etterlengtede ting til oss. Jeg fikk bl.a. nye klær, et par sko (de jeg har brukt til nå begynner å stinke litt), ny jakke, bøker, nytt bankkort, julegaver og marsipanpølser. Renathe fikk også nytt bankkort, en kartong røyk, godteri og en bok. Flyturen ned her hadde visst gått over all forventning. De hadde funnet greit frem på flyplassene, ingen forsinkelser, og de hadde fått greie seter på flyene (mye takket være min gamle kollega Eikenes på Kjevik). Flyturene hadde heller ikke tatt så lang tid som de hadde fryktet. De hadde til og med betalt seg inn på lounge også, så de fikk spise mat, slappe av og dusje (!!) mens de ventet på flyet. Dette var noe helt annet en vår svette reise fra London til Sydney.

De ankom lørdag, så Renathe jobbet naturligvis denne helgen som hun alltid gjør. Men på kvelden gikk vi alle på restaurant på Bondi Beach og spiste biff. For første gang her nede fikk vi vanlig, kokte poteter til. Det smakte veldig godt! Dagen etter spiste vi på Darling Harbour i Sydney. Vi fikk også sett operahuset og Harbour Bridge. Det ble de glade for. På mandag var vi hele dagen på Manly Beach da det var så fint vær. Her har vi ikke vært før, så det var moro for oss også å se noe nytt.

IMG_1851.jpg

CIMG2822.jpg

Vi tok ferje til Manly, og mens vi ventet på denne satt mamma seg ned med en aboriginer og spilte musikk. Hehe, tror hun synes det var gøy. På kvelden lagde vi mat hjemme. Det begynte å tordne og lyne da vi satt i taxien på vei hjem, har aldri sett lynet så klart før.

På tirsdag jobbet Renathe, mens vi andre slappa bare av. På kvelden hadde vi middag hjemme. Mamma laget lapskaus. Det var kjempegodt!! På onsdag reiste vi tidlig inn til Sydney og hang her. Jeg fikk endelig tatt noen bilder herfra. Vi var på Paddy’s Market, Cheers bar, Sydney Tower og The Rocks.

IMG_2075.jpg

IMG_2132.jpg

IMG_2146.jpg

Vi var veldig trøtte da vi kom hjem i 7-8 tiden, så alle sammen sovnet. På torsdag reiste vi på busstur til Blue Mountains. Endelig fikk vi kommet ut av byen og sett “The Real Australia”. Vi så mange dyr, var i regnskog, reiste med en gondol og verdens bratteste tog (ifølge Guinness World Records), fikk instrukser om hvordan man kaster en bumerang, og mye, mye mer.

IMG_2174.jpg

IMG_2194.jpg

large_IMG_2314.jpg

IMG_2327.jpg

Det dukket også opp en brannbil der vi var. Vi snakka med brannmannen og pappa fikk sett utstyret og satt inni bilen. Hehe! Vet ikke om de fikk utvekslet mye faglig, men de skjønte hverandre sånn ca. (med hjelp av min oversetning).

IMG_2362.jpg

Fredag reiste pappa og jeg til Sydney Olympic Park, og fikk omvisning på ANZ Stadium, som var hovedarenaen under sommer-OL i 2000. Mamma og Renathe var på shopping før Renathe måtte på jobb på ettermiddagen. På lørdag gjorde vi ingenting! Renathe jobba og på kvelden stakk vi inn til Sydney. Her spiste vi på Cheers, og selvfølgelig dukket trønderne+kløfta opp. Vi drakk noen øl og noen shots med dem, moro det! Vi tok taxi hjem igjen. På søndag reiste de hjem. Nå er vi alene i den store verden igjen. Haha, en måned til neste besøk! Det blir greit å være alene igjen, men vi gleder oss veldig til Sondre og Marianne kommer!

IMG_2477.jpg

Bye bye for now.

Skrevet av trondhelge 04:34 Kommentarer (0)

Slik har vi det i Sydney

Som dere har sett på bildene fra forrige innlegg er vår leilighet veldig luksuriøs! Jeg skal nå skrive litt om det som skjer her vi er, og hva vi har funnet på i det siste.

Som dere helt sikkert har fått med dere bor vi altså i Randwick, som ikke ligger langt unna Sydney City. Vi trives veldig godt her på toppen av hundebutikken. Bussen til byen går rett utenfor og tar 15 min. Det tar ca. 20 min. å labbe til Bondi Jct, som er ganske stort. Her er et bilde av utsikten vi har fra leiligheten vår. Som dere ser er det et flott tre som pryder gården vår!
IMG_1366.jpg

Siden Renathe fikk arbeid veldig fort, måtte jo jeg også søke. Jeg søkte flere plasser, og fikk svar på en veldig interessant jobb. Etter et lite intervju fikk jeg denne jobben, som var en salgsjobb for flere bilverksteder. Det virket spennende, men jeg visste ikke hvordan det ville gå med meg som selger. Jeg representerte verkstedet Bridgestone og gikk dør til dør i flere nabostrøk, og forsøkte å selge 12 måneders service for bilen deres. Ikke så veldig mange var interessert, men jeg fikk noen salg til slutt. Det var ganske slitsomt å gå rundt i 35 grader noen dager, og jeg var ute “in the field” til klokken åtte hver kveld. Dette var ikke helt jobben for meg fant jeg etter hvert ut av. Fikk bare provisjon, så med lite salg var jo dette litt håpløst. For ikke å snakke om alle hundene som bjeffet og løp etter meg. Haha! Men det som facinerer meg med australiere er holdningen deres og de blide fjesene. Jeg fikk aldri en “Get the f*** out of my house!” mens jeg var dørselger. I Norge kan jeg lett se for meg at det ville skjedd! Selv om folkene her ikke var interessert i det jeg tilbød, var de vennelige og lot meg snakke ferdig. Jeg ble invitert inn og fikk kaffe og en hyggelig samtale! Jeg prøvde så godt jeg kunne å virke australsk, men dessverre var det ingen som trodde jeg var det. Men av en eller merkelig grunn trodde jo alle jeg var fra Irland, og det må jeg jo bare ta som et kompliment! Om ikke jeg fikk så mye salg i denne jobben, fikk jeg hvertfall praktisert engelsken min. Jeg jobbet en og en halv uke, og arbeidet fra klokken 10 til 20, før jeg sa opp.
En annen morsom ting jeg lærte i denne jobben var at mitt navn faktisk er tittelen på en film. (?) Første dagen jeg begynte der, presenterte jeg meg selvfølgelig som Trond. Fra før av er jeg vant til at folk spør “What”, “Say again please”, eller bare ler fordi de ikke klarer å uttale navnet mitt. Her var det annerledes! “Are you for real”, “Is your name Tron”, “Hey everyone, this guys name is Tron!” Jeg fatta ingenting, så måtte jo spør hvorfor mitt navn var så spesielt. Visstnok finnes det en åttitalls-, science fiction-, Disney-film med mitt navn som tittel. Riktignok uten d’en på slutten, men close enough! I følge imdb.com handler filmen om: A hacker is literally abducted into the world of a computer and forced to participate in gladiatorial games where his only chance of escape is with the help of a heroic security program. Høres ikke akkurat ut som tidenes film!

Som Renathe har skrevet før så jobber hun på solarium, og her har du henne på arbeid:
IMG_1497.jpg
Hun jobber bare helger der, så da jeg jobbet i ukedagene hadde hun lite å finne på. Her ble kreativiteten testet ut. Hun gikk på små utflukter i Randwick, reiste til Bondi Beach en dag det var glohett, søkte etter jobber på Bondi Jct, skrev i dagboka, begynte å skrive “bok“, skrev på bloggen og facebook, så på Gossip Girl, og ikke minst - heldigvis for meg - laget hun middag. Jeg synes maten hun lager er veldig god! Vi spiser vanligvis bare alene på rommet uten våre roommates, men det hender at de lager mat til oss en gang i blant. Hehe.

De er forresten noen veldig artige folk. Gabriel, han fra Israel, har bodd i Australia i over 20 år. Christy har bare vært i landet i to år, og hun er 35 år tror jeg. Han er derimot like gammel som pappa, altså 52 (!) år gammel. De krangler nesten hver eneste morgen. På ettermiddagen er de som regel blitt venner igjen og alt er fryd og gammen. De er uansett alltid hyggelige med oss. Gabriel er gavmild. Han har allerede gitt oss sandaler, vin og spill. Han lager mat til oss, og vi kan spise så mye vi vil. Gabriel eier et flyttefirma, så han er ofte opptatt. Vi vet ikke hva Christy jobber med, men hun har hvertfall en jobb.

Vi har begynt å trene litt også etter vi flyttet hit. Det er en stor park rett ved leiligheten som er perfekt for jogging. Parken heter Centennial Park, og er en Sydneys største.
IMG_1462.jpg
Vi prøver å få til en joggetur hver dag. Det er kjempelenge siden jeg har løpt, synes bare vi har heve i oss pils og junkfood siden vi kom hit, så joggingen er utrolig gøy! J Her har dere Renathe som klar for å svette fra seg litt.
IMG_1364.jpg
Parken er veldig fin. Jeg tok med meg kameraet dit en dag det var fint vær og fikk tatt noen bilder. Her er et par:
IMG_1455.jpg
IMG_1415.jpg
IMG_1427.jpg

Forrige lørdag fikk vi gleden av å feire Halloween. Eller, det ble ikke akkurat den største feiringen, men det var hyggelig uansett. Vi var på Railway-hostellet hos trønderboysa Ole Andreas, Bendik og Johannes. Ole er forresten den nye trønderen som har kommet ned her. Bendik har i skrivende stund reist tilbake til gamle Norge, og Ole har nå tatt over hans plass sammen med Johannes.
imagenes-halloween.jpg
På Halloween var også Steffen og Ståle der. Det er de to guttene fra Lillestrøm og Kløfta som vi ble kjent med første gang vi kom til Sydney. Vi kom litt sent, så de fleste var allerede i gassen da vi åpnet våre første øl. Mye rart skjedde her gitt; Ole ble kastet i bakken av Ståle, jeg ble slæppa i trynet av Sinte Johannes da jeg “uheldigvis” fikk kasta en edderkopp på han, men det som var mest spennende var da Steffen gikk seg vill i Sydney. Vi lette etter han i to timer. Klokken fire gav vi opp letingen, og gikk hjem. Steffen kom til rette igjen på morgenen igjen da han var blitt litt mer edru. Våre estiske venner som vi ble kjent med i Proserpine, Martin, Jacko og Kaspar, var også innom på hotellet den kvelden. CIMG2738.jpg
F.v Kaspar, Martin og Ståle (nordmann i forkledning)
Estonierne hadde akkurat kommet til Sydney, og var også klar for en fest. Renathe ble litt flau på vegne av de gale nordmennene, men estonierne klaget ikke av den grunn. De stakk etter hvert på en bar, da vi var tvungen til å lete etter Lillestrøm-gutten som var gått seg vill.
Renate var ikke så happy dagen derpå, da hun bare hadde fått tre timer med søvn natten før hun skulle på jobb.

IMG_1465.jpg
Som dere sikkert skjønner så er vi veldig populære her i Sydney, og vi får ofte besøk i leiligheten. Hehe! Ole og Johannes tok turen innom en kveld. De likte leiligheten vår veldig, og er nok kjempemisunnelige enda. Våre kjære estiske venner er også på lista over dem som besøker oss. Martin og Kaspar var over på middag en kveld, og vi så film på vårt flotte widescreen plastma! Den egentlig grunnen til at de kom var at Martin skulle kopiere alle DVD’ene vi har tatt med oss på turen. De to har nå reist til Orange tror jeg det heter, for å finne jobb. Martin har noen av mine DVD ennå, så venter på at han skal sende dem tilbake i posten. Det blir gøy å se hvor lang tid postvesenet her bruker på det. Vi får håpe Kaspar og Martin finner seg jobb der de er. Deres venn og estiske landsmann Jacko er forsatt i Sydney så vi får treffe ham enda. Vi har funnet ut at vi skal reise til Estland og besøke dem når alle har kommet hjem fra Australia. Men det kan bli lenge til siden alle skal forlenge jobbvisumet sitt, men vi satser på en reunion i 2011.

I det siste har vi fått ordna en del ting. Vi har booket surfekurset og dykkinga. Dette skal vi gjøre i januar etter vi har fått besøk av Vennesla-jentene Signe Marit og Veronica (som vi gleder oss veldig til!!). Ellers går dagene mest til å søke jobb, og slappe av. Vi har vært mye i Cityen også. Her henger vi mest på café med våre norske venner. En dag var Ole, Johannes og jeg i Taronga Zoo, som er en av de største dyrehagene i verden. Her var vi bl.a. på et sjøløve show, og det var skikkelig kult!

Nå har jeg skrevet ganske mye, så tror det holder for denne gang! Jeg må til slutt bare fortelle at jeg fikk en gledelig nyhet hjemmefra på onsdag. Jeg skal nemlig få en ny nevø! May Linn var på ultralyd og de så det var gutt som skal komme i mars. Når det skjer håper jeg de sender bilder til onkel Trond, som forhåpentligvis da er på New Zealand.

IMG_1478.jpg

Cheers, og takk for nå!

Skrevet av trondhelge 03:44 Kommentarer (1)

Clovelly Road, Randwick = Our new home :)

Her ser dere vårt hjem utenfra...Som dere ser bor vi oppå Planet Pooch som er en hundebutikk/lege. Vi blir dermed vekket hver dag rundt klokka 10...Tydeligvis på denne tida det er flest hunder der :P
CIMG2759.jpg
Her er den andre enden av leiligheten. For å komme til vaskemaskinen må vi gå ut på den "balkongen" og ned trappa. Vaskemaskinen er bak den veggen hvor søppeldunken står:P
CIMG2758.jpg
Her er oppgangen vår innenfra....
CIMG2764.jpg
Og her er døra for å komme ut til "balkongen" hvor vaskemaskinen er :P hehe..
CIMG2763.jpg
Her har dere rommet vårt..
CIMG2744.jpg
CIMG2741.jpg
Stellespeilet vårt på rommet :P
CIMG2742.jpg
Kjøkkenet
CIMG2753.jpg
CIMG2751.jpg
Døra ut til den andre balkongen
CIMG2752.jpg
Dere kan jo tippe hvilke hyller som er våre :P hehe..
CIMG2750.jpg
CIMG2749.jpg
.....og badet
CIMG2745.jpg

Her er gata vår
CIMG2762.jpg
CIMG2757.jpg
CIMG2756.jpg

Denne parken går jeg gjennom når jeg skal på jobb.. Veldig koselig igrunn:) De to høyeste bygningene dere ser er sentrum av Bondi Junction. Det er der jeg jobber :P Et veldig koselig sentrum :)
CIMG2705.jpg
CIMG2707.jpg

Vi fikk nye sandaler av huseieren ;) Haha..
CIMG2718.jpg
.....og nypressa juice av gulrøtter og selleri
CIMG2716.jpg

Måtte ta ut litt cash til husleia :P
CIMG2709.jpg

Skrevet av Renathe 06:04 Kommentarer (1)

(Innlegg 1 - 4 av 4) Side [1]