Reiseblogg fra Travellerspoint

januar 2010

Krangel.På flyttefot.Besøk.Hostell.Left alone.PADI.Hot day!

I januar har vi flyttet, hatt besøk av Signe Marit og Veronica, kommet tilbake på hostell, og Renathe har tatt dykkersertifikatet.

Nyttårsaften var jo utrolig gøy. 1. nyttårsdag derimot, var ikke like hyggelig. Etter vi hadde fulgt Marianne og Sondre på flyplassen, gikk vi hjem. Da vi traff idioten Gabriel i leiligheten, fikk vi nesten ikke ønsket hverandre godt nyttår før han begynte å lage problemer.
Han sa til oss at han ikke visste at vi skulle ha flere på besøk. Han mente han hadde vært så snill da han lot oss ha foreldrene våre på besøk, men han hadde ikke gitt oss tillatelse til å invitere venner på overnatting. Vi vet at vi gav beskjed, før vi flyttet inn, om at to venner kom i begynnelsen av januar, og han sa det var greit. Nå ville han at Signe og Veronica skulle betale over dobbelt så mye som de andre hadde gjort. Vi protesterte, og dermed var krangelen i gang…
Etter å ha skjelt hverandre ut i 40-50 minutter (det er forresten veldig vanskelig å krangle på engelsk), skjønte vi at krangelen aldri kom til å ta slutt. Han gav seg ikke på det han sa, selv om han satt prisen litt ned. Men vi bestemte oss uansett for å flytte ut. Aldri om vi gidder å bo med sånne folk! Vi har vært så lei av de så lenge, og når folk som er like gamle som våre foreldre oppfører seg som om de er ti år, kunne vi like greit reise derfra. Vi fikk pakket alle tingene, fikk tilbake depositumet, og tok taxi til Hurstville og Johannes og de. Kjempegreit at vi kunne bo hos dem.

So if any backpackers are reading this blog, and are looking for a place to stay in Bondi/Randwick - do NOT move in to the flat in 29 Clovelly Rd in North Randwick NSW 2031! It’s going to be your slow death!! Trust us - you will not have a good stay here!

Nå har ting blitt mye bedre!!! Nå har vi flyttet inn til Sydney på hostell. Det er rart å leve rundt i sekken igjen. Men litt godt er det også. Vi har hatt to herlige uker med besøk av Veronica og Signe Marit. Mandag 4. hentet vi dem på flyplassen. Vi gledet oss til det kjempelenge. Det var så godt å se noen kjente, venndølske fjes igjen. De kom på kvelden, og flyttet inn i luksusleiligheten i Hurstville. Da spiste vi mat, og drakk noen dråper. Det ble nok litt rart for Johannes og de. Først var de bare tre som bodde der, så plutselig var det syv! Men de synes det var koselig, og vi hadde det veldig hyggelig de dagene vi bodde der.

IMG_2760.jpg

IMG_2768.jpg

Vi har funnet på masse rart. I tillegg til det obligatoriske som operahuset, Bondi Beach og dyrepark, har vi vært på Home and Away stranda, “partycruise”, Manly, surfekurs, festet, spist på restaurant, og shopping. Mye shopping. Mest klær, men også endel sko. Og suvenirer selvfølgelig. Koffertene til Veronica og Signe var ganske fulle da de reiste hjem igjen.

Partycruiset, eller “Fun Boat” som den så fint het, var noe vi gjorde den første helgen. Ståle, Ole, Veronica, Signe og meg. Det var ikke helt som vi hadde forestilt oss. Vi møtte på Central yha hostellet og traff alle de andre som skulle være med. Det var flest irske og engelske folk. Vi gikk ned til Darling Harbour hvor båten lå. Her traff vi mange flere som skulle være med på turen. De fleste var rundt 30 år, og det er jo ikke så galt, men det var også noen på 60+. Båten la til, og det var ingen luksusyaht, men en toetasjers balje med “Fun Boat” skrevet med mange farger. Haha! Alle om bord fikk hver si t-skjorte som vi klippet og skrev mye “fint” på.

IMG_2933.jpg

IMG_2939.jpg

Vi seilte rundt Sydney Harbour, og var innom land tre ganger. Vi gikk på pub hver plass. Været var kjempefint, så det var hyggelig å sole seg på dekk.
Da vi først kom på båten, skulle Signe og Veronica skifte. De stilte seg midt på gulvet ute på dekk. Veronica følte hun sto midt i glaningen, så de flyttet seg litt vekk. Plutselig kom en mann på høytaleranlegget, og ønsket alle sammen velkommen om bord. Han sa hvor ferden gikk i dag, og at været kom til å bli bra. Så spurte han om ikke de to jentene, hun blonde og hun brunetten som bare hadde vært i Australia ei uke, kunne komme tilbake på midten av dekket slik at alle sammen fikk se dem. Det viste seg at inne på dekket under var det en stor skjerm med bilde av utedekket oppe, så alle på båten kikka på dem.
Ellers gikk turen fint, bortsett fra en liten detalj. Da vi kom tilbake på båten etter tredje barrunde, fant jeg ikke lommeboka mi. Jeg ringte baren, men den hadde de ikke sett. Så der forsvant førerkortet mitt, alle bankkortene, forsikringsbeviset, work and travel kortet, og flere andre kort. Jeg hadde ikke så mange kontanter i lommeboka heldigvis, men det var ikke noe gøy å miste alle kortene.

Turen til Palm Beach var noe spesielt Veronica gledet seg til. Dette er stranden hvor de spiller inn dramaserien Home and Away. Vi tok bussen ganske tidlig, og den tok ca. en og en halv time. Palm Beach virket mye mindre enn vi hadde trodd, men vi skjønte med en gang at vi ikke hadde kommet feil. Vi satt med Summer Bay Surf Club og hadde noe mat en liten stund, så tok vi mange bilder på stranda. Det var veldig overskyet den dagen, og ikke så veldig varmt, så vi droppet badingen. Dessverre var det ingen kjente Home and Away fjes å se, men det var et hyggelig besøk uansett. Regner med at innspillingen er midt i sommerferie nå.

IMG_2962.jpg

IMG_2983.jpg

En dag da jeg sjekka hotmailen, fikk jeg øye på en mail som hadde temaet “lost wallet in Sydney?”
Mailen var fra en dame som jobber på Macquarie University. Lommeboken min var blitt levert til en politimann på Balmain politistasjon. Han hadde sett i lommeboka og funnet mange togbilletter til Macquarie Uni. Det var her jeg jobbet så mye før og etter jul. Han trodde jeg var student her, og kontaktet en ansatt på universitetet. Hun fant ikke mitt navn som student her, så hun googlet navnet mitt, og da fant hun bloggen vår. Hun opprettet en profil på travellerspoint for å kunne se profilen min. Så fant hun til slutt e-postadressen.
Samtidig var Renathe inne på Sjømannskirkens facebook side. Her stod det på veggen; “Er det noen som kjenner Trond Helge Larsen i Sydney? Han har mistet lommeboken si. Denne er kommet til rette. Ring dette nummeret.” Da jeg ringte kom jeg til Kjersti, en dame som jobber i kirka. Hun hadde fått vite om lommeboken min fra ei dame som jobber på den norske ambassaden i Australia. De hadde blitt kontaktet av Glebe politistasjon, og det var her lommeboka var blitt levert av han andre politimannen.
Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se lommeboka igjen, og jeg hadde hvertfall aldri trodd noen ville levere den inn hvis de fant den. Fantastisk bra at alle orka alt det styret bare for å finne meg. Det er jo veldig gøy at det finnes ærlige folk som tar seg bryet til å gjøre det. Tusen millioner takk til dem! Jeg gikk dagen etter til Glebe og hentet lommeboka. Noen får penger manglet, men det gjorde ingenting! Alle kortene var der, og det var det viktigste.

Dagen før Signe og Veronica reiste hjem, var vi innom Taronga Zoo. Her er noen bilder derfra:

IMG_3081.jpg

skilpadde.jpg

IMG_3102.jpg

IMG_3097.jpg

Det ble også noen artige byturer sammen med våre venndølske gjester. Vi hang mest på barene i George St. men den siste helgen tok vi den helt ut i Kings Cross. Den siste helgen bodde vi fire på Wake up! hostellet i Sydney, mens Johannes og de la seg inn på Railway. Renathe fikk en hektisk helg med jobbing hver dag, og tur på byen fredag og lørdag kveld. Hun var ganske sliten på søndag - dagen før hun skulle på dykkekurs. Søndag kveld reiste vi helge gjengen til Darling Harbour og spiste en fin middag siden det var siste kveld. Dette var veldig hyggelig. Dagen etter reiste Signe og Veronica hjem. Vi håper de hadde en bra tur Down Under, og vi gleder oss til å se dem igjen når vi kommer hjem.

CIMG3150.jpg

Dykkerkurset til Renathe var tungt! Hun var hel utslitt hver dag når hun kom hjem. Hun måtte stå opp veldig tidlig for å rekke bussen til Coogee, hvor kurset fant sted. Det var 16 deltagere, og det tok tre dager før hun fikk sertifikatet. Første dagen var det pool session. Da dykket de i basseng. Dag to og tre var ocean dives, og da dykket de i sjøen. Den fjerde dagen reiste hun på båttur for å ta første dykk som bestått dykker, sammen med noen andre fra kurset. Hun ble også kjent med to norske på dykkekurset. De het Runar og Mathias, og de var fra Egersund. Vi hadde en tur på byen med dem på torsdag, og det var veldig artig.

CIMG3213.jpg

Mandag kveld reiste også Johannes, Ole og Ståle fra oss. De har kjøpt seg van, og skal kjøre vestover mot Perth, med stopp i blant annet Melbourne. Det ble et tårevått farvel med vennene våre fra Kløfta og Trøndelag. Hehe. Men vi kommer til å treffe Ståle på New Zealand, og vi treffer nok Levanger-guttene når vi er tilbake i Norge igjen.

Denne helgen har vært utrolig varmt. I går var det 45 grader ute. Vinden var brennende varm. Renate var heldig og var på jobb. Jeg la meg i Hyde Park og slappa av omtrent hele dagen, før det ble kaldere og begynte å regne. I morgen reiser vi på Surf Camp på Seven Miles Beach. Det ligger ca. to timer sør for Sydney. En dag denne uka traff Renathe de tre bergenserne som vi ble kjent med da vi kom til Australia i september. De hadde også meldt seg på samme kurs, så da treffer vi dem der. Det gleder vi oss veldig til, for det er jo greit at vi kjenner noen fra før av. Akkurat nå er Renathe på sin siste arbeidsdag på solariumet. Endelig kan hun også ha helgefri igjen. Vi gleder oss til å reise videre nå, vi føler vi har sett det meste som er å se i Sydney nå.

C U!

Skrevet av trondhelge 21:16 Kommentarer (3)

O’ jul med din glede…

Mandag 21. desember kom Sondre og Marianne til Sydney. Det var veldig hyggelig, og været var fantastisk. De hadde reist fra Kjevik, og mellomlandet i Amsterdam og Shanghai. Vi møtte opp på flyplassen klokken 9 om morgenen for å møte dem.

Dagen før de kom, var vi på Christmas BBQ (barbeque) hos sjefen til Renathe. Der fikk vi masse god mat, og godt selskap. Dette julebordet varte ikke så lenge som de i Norge, og det var ikke like blaut, men det var veldig hyggelig! Vi måtte stå opp tidlig neste dag for å møte mamma (Marianne) og Sondre.

Flyet var noe forsinket, men de kom gjennom til slutt. De hadde med seg en kartong med røyk og snus for mye, fordi de som jobbet i taxfree’n på Kjevik hadde sagt at de kunne ha med seg dobbelt så mye som Norge inn til Australia. Men det var feil! Tolla kom på 1000 norske kroner. De hadde hatt en grei flytur, men de hadde fått litt nok av det kinesiske folket i Shanghai og på flyturen til Sydney. Men det var koselig at de hadde tatt turen ned hit for å feire jul og nyttår med oss.

CIMG3098.jpg

De første dagene var kjempefine, skyfrie og veldig varme. Vi tok dem med til operahuset, og fikk sett broa. Det ble en del shopping i butikkene i Sydney og Paddys markedet. En dag reiste vi til Bondi Beach og slappa av her. Vannet var ikke så veldig kaldt, men det var godt med en dukkert. Litt kjedelig at bølgene var litt små. Men vi koste oss med ordleik, der Renathe tapte med glans. På kvelden dro vi til Darling Harbour for å spise. Siden vi var litt sent ute hadde de fleste restaurantene stengt, men vi var heldige og fikk plass på en Thai restaurant. Der fikk vi servert urolig mørt og godt kjøtt. Da alle fire var mette og fornøyde labbet vi opp til “Three Wise Monkeys”, hvor vi traff Ole, Johannes og Ståle. Det var ikke så mye Trond og mamma fikk snakket med de før de dro hjem. Trond skulle på jobb dagen etter, og mamma er ikke så fan av barlivet. Sondre og Renathe ble derimot ute litt lenger, og hadde det veldig moro!

Da julaften kom, var Trond nødt å jobbe nesten hele dagen. Renathe og resten av gjengen tok seg en handletur. Slik opplevde vi denne dagen:

Trond: Julaften for meg var nok så unormal som den kan få blitt. Jeg stod opp kvart på fem på morgenen (og jeg la meg rett over ett, bare noen timer før). Jeg møtte opp på lageret på jobb halv syv, og vi satt oss i bilen på vei mot Wollongong, som ligger sør for Sydney. Det tok ca. to timer å kjøre ned hit. Her skulle jeg jobbe hele dagen på et kjøpesenter. Det ble en hektisk dag. Ikke mye salg å få til her, selv om det var julaften, men tiden gikk allikevel fort. Da kjøpesenteret stengte måtte vi pakke med oss alt utstyret i bilen. Vi var tilbake på lageret rett over syv. Jeg kom hjem i ni tiden, og da var kalkunen allerede i ovnen. Vi nøt maten, og pakket opp gavene etterpå. Vi ble fornøyde alle sammen. Jeg trodde aldri jeg kom til å få så mange gaver som jeg fikk.

IMG_2688.jpg

Renathe: Vi tre dro inn til byen ganske tidlig. Vi gikk til Paddy’s market i China Town hvor vi fikk handlet litt til. Vi klarte selvfølgelig å miste hverandre. Sondre hadde lagt mobilen i min veske så det var ikke så lett å finne han. Etter ett par timer med kikking og leting fant vi hverandre plutselig. Vi tok bussen ned til Circular Quay hvor vi tok båt over til Manly. På båten traff jeg to av bergenserne som jeg ble kjent med da vi landet den 18.sept. De var som oss, på vei til sjømannskirka for å få med seg gudstjenesten. Sondre, mamma og meg somlet litt for mye på vei ut av ferja, så da vi kom til busstoppet hadde selvfølgelig den siste bussen gått. Jeg sa at det ikke var altfor langt å labbe i og med at Trond og meg labbet dit forrige gang. Da vi endelig kom fram (etter en altfor lang spasertur etter mamma og fetters mening) var gudstjenesten begynt for 30 min siden, og det var stappfullt der inne. Vi gikk rundt på andre siden og satt og hørte på det lille vi klarte å få med oss fra balkongen på baksiden. Etter gudstjenesten serverte de kaker, kaffe og gløgg. NAM! Vi fikk også handlet oss litt andre godsaker som bernaisesaus, tomatsuppe, norwegia, seigmenn, majones, pinnekjøtt osv. Mamma og Sondre insisterte på at vi ikke skulle labbe den lange veien tilbake, så vi fikk tak i en taxi etter at vi hadde møtt på 3 andre sørlendinger fra Grimstad. Da vi endelig var kommet hjem begynte mamma å steike kalkunen, mens Sondre og meg dro til en Bottle Shop oppi gata for å handle champagne til de vi skulle på Chirstmas BBQ hos dagen etter. Trond kom hjem akkurat tidsnok til middagen. Det var utrolig godt! (Brunsaus:D) Da vi hadde vasket opp var vi klare for gavene. Jeg vet ikke hvor mange pakker som lå på bordet til sammen, men det var mange flere enn vi hadde forventet oss.

PC240055.jpg

Christmas Day (første juledag), er jo den store dagen her. Vi hadde store planer denne dagen. Vi besøkte noen slektninger av Sondre og feiret jul sammen med dem. Det var hjemme hos Cindy og Hans og deres barn. Hans er fetteren til faren til Sondre. Foreldrene til Cindy og hennes søster med mann og barn var også tilstede. Det var veldig hyggelig, maten og ølen var kjempegod.

PC250069.jpg

Andre juledag slappet vi bare av. Vi spilte Ligretto, et kortspill Trond fikk i julegave av Camilla. Det var veldig gøy å spille dette. Det ble mye Ligretto-spilling mens vi hadde besøk av mamma og Sondre! På kvelden dro Sondre og Renathe til byen for å møte bergenserne, trønderne og Kløfta på Three Wise Monkeys. Mamma og Trond ble igjen hjemme i og med at Trond skulle på jobb dagen etter, og mamma mener hun er for gammel til å dra på byen og hun gjorde ikke noe av å være hjemme å slappe av.

PC280102.jpg

I romjulen ble det en del utflukter (uten Trond dessverre, siden han er en hard working man og måtte jobbe så mye). Det ble en tur til Blue Mountains. Det var ikke det beste været, men en fin tur allikevel. Sondre var fornøyd med å klappe kenguruer. De gikk på The Rocks Market, og fikk shoppa enda mer! En dag i Luna Park også, der de møtte Cindy og de to barna deres. Luna Park er en veldig liten fornøyelsespark som var mest for barn, men det var koselig der da. Mamma og Renathe dro tilbake en stund før Sondre. Renathe gikk på jobb, mens mamma dro tilbake til leiligheten, og laget lapskaus. Mmm!

Her har vi the hard working man:

IMG_2689.jpg

Så stod nyttårsaften for tur. Trond måtte på jobb til klokka fem. Sondre dro først inn til Cityen en liten stund før de andre. Han skulle treffe kameraten, Piotr, som tilfeldigvis var i Sydney han også. Sondre traff mamma og Renathe helt tilfeldig på gata litt senere. Ganske sprøtt i en så stor by som Sydney! Alle tre tok følge ned til en bar hvor trønderne og Kløfta befant seg. Trond tok toget inn til byen etter jobben var ferdig. Da det kjørte over Harbour Bridge var det veldig gøy å se på alle folkene som hadde samlet seg rundt broa og Circular Quay for å se på fyrverkeriet. Det var stappa med folk! Trond møtte resten av gjengen på baren. Det ble noen raske øl først, og det ble veldig livlig utover kvelden.

IMG_2699.jpg

IMG_2698.jpg

Vi fikk med oss noe av fyrverkeriet, men det var vanskelig å se de fine rakettene. Men vi koste oss der vi satt på bakken og kikka på den fargerike himmelen i 20 minutter. Vi traff forresten også Malene og Melissa fra Vennesla på nyttårsaften. De kom til Sydney i romjula, og skal være her i ett år. Det var koselig å treffe de igjen.

IMG_2715.jpg

IMG_2731.jpg

IMG_2719.jpg

Fredag var mamma og Sondre klare for hjemreise. Vi tok taxi ut til flyplassen og tok farvel der. Vi var kjempefornøyde med besøket deres, og det tror vi nok de også var. Det var en del ting som skjedde da vi kom hjem til leiligheten igjen.

CIMG3127.jpg

CIMG3123.jpg

I dette øyeblikket skriver vi fra vår nye leilighet i Hurstville. Vi bor nå sammen med Ole, Johannes og Ståle. Veronica og Signe Marit har kommet på besøk. Signe, Ole og Johannes sitter nå og spiller kort, mens Veronica klipper Ståle på håret. (!) Altså; mye ting har skjedd siden sist! Vi kom i krangel med de vi bodde hos, og flyttet vekk fra Clovelly Rd. Vi kommer til å skrive mer om hva som skjedde, men tror nok at dette innlegget er nok for en liten stund.
To be continued..

Skrevet av trondhelge 05:38 Kommentarer (1)

(Innlegg 1 - 2 av 2) Side [1]